Προσθήκη μουσικής στην ιστοσελίδα και web radio

Η προσθήκη μουσικής σε μία ιστοσελίδα είναι ένα ακόμη "ζητούμενο" για αρκετούς ενδιαφερόμενους να αποκτήσουν μια ιστοσελίδα (ή να την φτιάξουν μόνοι τους), πέρα από το flash intro και το ρολόι.

Θέλουν δηλαδή, μπαίνοντας ο επισκέπτης να ακούει όμορφη μουσική (π.χ. το αγαπημένο τους τραγούδι), ενώ άλλοι ενδιαφέρονται ακόμη και για το δικό τους διαδικτυακό ραδιόφωνο (web radio).

Γενικά, το να παίζει αυτόματα ένα τραγούδι σε μία ιστοσελίδα είναι αρκετά εύκολη υπόθεση (και ευκολότερη με την html5), αλλά το web radio, ειδικά αν μιλάμε για live streaming, δηλαδή ζωντανές ραδιοφωνικές εκπομπές είναι κάπως πιο advance.

Όπως και να'χει, το θέμα εδώ είναι αν τελικά μπορείς "αυθαίρετα" να έχεις μουσική στην ιστοσελίδα σου, επειδή απλά σου αρέσει η ιδέα ή το είδες σε άλλους και το ζήλεψες.

Δες μερικά θέματα, για να το ψάξεις λίγό καλύτερα:

Επίσης, αν θέλεις δες και εδώ: jamendo.com

Κάτι ακόμη που θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου, σε ότι αφορά την μουσική που παίζει αυτόματα όταν μπαίνεις σε μια ιστοσελίδα, είναι ότι ενδεχομένως για αρκετούς να είναι ενοχλητικό.

Μπορεί για εσένα να είναι το αγαπημένο σου τραγούδι ή να πιστεύεις ότι αυτό το κομμάτι θα φτιάξει την διάθεση των επισκεπτών σου, αλλά σκέψου ότι μπορεί και...

Κάτι άλλο που μου φαίνεται επίσης ενοχλητικό όταν τυχαίνει να μπω σε site με μουσική, είναι

Τελικά... θέλεις ακόμη να βάλεις μουσική στην ιστοσελίδα σου; 

/ Αυτό το έγραψα στις 25/07/2010 (04:48:06) /