Δημοτικότητα θεμάτων στα αποτελέσματα του Google

Σήμερα παρατήρησα (δεν ξέρω αν έχει καιρό που εμφανίζεται) την εμφάνιση μιας νέας πληροφορίας στα αποτελέσματα αναζήτησης του Google. Έχει να κάνει μάλλον περισσότερο με forums (ή blogs) καθώς παρουσιάζει την δημοτικότητα (popularity) των θεμάτων, δηλαδή τον αριθμό συμμετεχόντων και το σύνολο των μηνυμάτων που έχουν δημοσιευτεί.

Συγκεκριμένα είδα ότι σε ορισμένα αποτελέσματα, ακριβώς κάτω από τον τίτλο και πριν την περιγραφή, προσθέτει με γκρίζο χρώμα τον αριθμό δημοσιεύσεων (posts) και τον αριθμό των συμμετεχόντων (συντάκτες) που συμμετέχουν στην συζήτηση.

Αρχικά νόμιζα ότι η πληροφορία ανιχνεύεται σε τυποποιημένα forums (open source κλπ) που είναι γνωστό στο patern τους. Στην συνέχεια διαπίστωσα ότι καταφέρνει να δώσει την πληροφορία επίσης και σε δικό μου χειροποίητης κατασκευής forum.

Ως προς την κατάταξη στα αποτελέσματα, δεν ξέρω αν βοηθάει η συλλογή και αυτής της πληροφορίας, αφού το πλήθος των απαντήσεων (δημοσιεύσεις) δεν υποδηλώνει άμεσα και καλύτερο content, μιας και οι μεμονωμένες απαντήσεις θα μπορούσαν να είναι πολλές αλλά του τύπου "χαχά", "σωστός", "μπράβο", "καλά τα λες" κ.λ.π.

Όμως δίνοντας μια εικόνα για την δημοτικότητα του θέματος στους χρήστες της μηχανής αναζήτησης, μπορεί ίσως η μεγάλη συμμετοχή (popularity) σε κάποιο θέμα, να βοηθά τον χρήστη να επιλέξει ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα για την λέξη κλειδί που έδωσε και βλέπει ότι εκεί γίνεται μεγάλη συζήτηση, έναντι ενός που έχει 1-2 μηνύματα μόνο.

/ Αυτό το έγραψα στις 16/11/2008 (00:40:10) /