Η τιμή μιας ιστοσελίδας

Το κόστος κατασκευής μιας ιστοσελίδας είναι ένα αρκετά σχετικό μέγεθος. Σε πολλές περιπτώσεις (ιδιαίτερα στις δυναμικές ιστοσελίδες) οι ιστοσελίδες διαφέρουν μεταξύ τους ως προς τις ανάγκες της κατασκευής τους, τον όγκο της εργασίας που απαιτούν και τον βαθμό δυσκολίας τους. Έτσι δεν μπορεί να διαμορφωθεί ένας τιμοκατάλογος που εκ των προτέρων να κοστολογεί κάθε περίπτωση ιστοσελίδας.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε, εφόσον σας ενδιαφέρει η απόκτηση μιας ιστοσελίδας, είναι να καταγράψετε τις ανάγκες σας, δημιουργώντας μία λίστα με τις προδιαγραφές της ιστοσελίδας που θέλετε να αποκτήσετε. Στην συνέχεια στέλνοντάς την σε διάφορες εταιρίες και επαγγελματίες του χώρου, να πάρετε προσφορές για το κόστος της κατασκευής της. Έτσι, μέσω αυτής της έρευνας αγοράς να αποφασίσετε τι κρίνετε ότι σας συμφέρει περισσότερο.

Ένα απλό υπόδειγμα προδιαγραφών (αρκετά ενδεικτικό για μια δυναμική εταιρική ιστοσελίδα) που μπορείτε να κάνετε, μπορεί να είναι κάπως έτσι:

Επιθυμώ η ιστοσελίδα μου να έχει τις παρακάτω λειτουργίες, δυνατότητες και χαρακτηριστικά:

Επιπρόσθετα επιθυμώ καταχώρηση domain name και ενεργοποίηση web hosting σε server

Παρακαλώ στείλτε μου την προσφορά σας για την υλοποίηση της παραπάνω ιστοσελίδας.

Σημεία που κατά την γνώμη μου αξίζει να προσέξετε σε ότι αφορά την τιμή της ιστοσελίδας, είναι τα εξής:

Για να το θέσω ίσως πιο κατανοητά, μια αποτυχημένη ιστοσελίδα, μπορείτε να την αγοράσετε είτε φτηνά, είτε με μεγάλο κόστος.

Ο στόχος σας στην έρευνα αγοράς, θα πρέπει να είναι η απόκτηση μιας επιτυχημένης ιστοσελίδας σε μία συμφέρουσα τιμή. Βέβαια, καταλαβαίνω ότι η επιλογή με βάση τα παραπάνω είναι δύσκολη, για κάποιον που δεν έχει (και δεν οφείλει να έχει) τις γνώσεις για να εκτιμήσει την ποιότητα κατασκευής μίας ιστοσελίδας.