στατιστικά : Ετικέτα θεμάτων στην ιστοσελίδα - vdimitris.gr
vdimitris - ποιητής ιστοσελίδων

Ετικέτα: στατιστικά - δείτε τα διαθέσιμα θέματα

Η διαφορά επισκεπτών και επισκέψεων στα στατιστικά

Ένα σημείο που καμιά φορά μπορεί να μπερδευτεί κανείς, κατά την μέτρηση της επισκεψιμότητας μιας ιστοσελίδας, είναι η διαφορά των επισκεπτών από τις επισκέψεις. Με μια γρήγορη ματιά μοιάζει να είναι το ίδιο πράγμα, αλλά υπάρχει διαφορά.

Ας δούμε μια απλή διαφοροποίηση στις έννοιες:

  • Όταν μιλάμε για επισκέπτες, μιλάμε για ανθρώπους
  • Όταν μιλάμε για επισκέψεις, μιλάμε για πράξεις επίσκεψης

Με λίγα λόγια, ένας επισκέπτης πολύ πιθανόν να επισκεφτεί μια ιστοσελίδα 2 ή 3 φορές. Στην περίπτωση αυτή λοιπόν μιλάμε για 1 επισκέπτη και 2 ή 3 επισκέψεις.

(not provided) Μια άλλη διάσταση της μέτρησης

Το τελευταίο διάστημα διαβάσαμε για την encrypted search και για την εμφάνιση του περίφημου "(not provided)" στα στατιστικά του Google Analytics και ήδη πλέον έχουμε αρχίσει να το βλέπουμε να ανεβαίνει στις τοπ θέσεις της λίστας με τις λέξεις κλειδιά της εισερχόμενης κίνησης από οργανικά αποτελέσματα του Google.

Γράφτηκαν διάφορα X(*)τούτου, μουρμούρες/γκρινιά κυρίως, αλλά εγώ δεν θα σταθώ σε αυτά, θέλω να καταγράψω μια άλλη διάσταση...

Αύγουστος: Μήνας χαμηλής επισκεψιμότητας

Ο Αύγουστος είναι ο μήνας της high season για τις καλοκαιρινές διακοπές και τις παραλίες και ως εκ τούτου μάλλον ο μήνας που το internet βρίσκεται στο ρελαντί, όπως και τόσα άλλα πράγματα (π.χ. τα μαγαζιά κλειστά λόγω διακοπών).

Δωρεάν στατιστικά για την ιστοσελίδα σας

Είδαμε σε προηγούμενο κείμενο (Τα στατιστικά της ιστοσελίδας) την χρησιμότητα παρακολούθησης των στατιστικών. Για την καταγραφή των στατιστικών μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφορες υπηρεσίες.

Τα στατιστικά μιας ιστοσελίδας

Τα στατιστικά μιας ιστοσελίδας, είναι ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία για κάποιον που διαχειρίζεται μία ιστοσελίδα.

Μία σωστή και επιτυχημένη ιστοσελίδα

Το σημαντικότερο σημείο για το οποίο συνήθως δεν αναρωτιούνται προκαταβολικά, όσοι ενδιαφέρονται για την απόκτηση μιας ιστοσελίδας είναι το αν υπάρχει διαφορά μεταξύ μιας ιστοσελίδας και μιας σωστής και επιτυχημένης ιστοσελίδας.

Υπηρεσίες ποίησης ιστοσελίδων...

ο Δημήτρης λέει...

Σε επίπεδο εμφάνισης, μια όμορφη ιστοσελίδα αρκεί να είναι αξιοπρεπής.

Σε επίπεδο κατασκευής, μια σωστή ιστοσελίδα ΔΕΝ αρκεί απλά να δουλεύει

Χρήσιμα εργαλεία

  • Dropbox (αποθηκεύστε αρχεία online)

Συχνές ερωτήσεις