πρόγραμμα : Ετικέτα θεμάτων στην ιστοσελίδα - vdimitris.gr
vdimitris - ποιητής ιστοσελίδων

Ετικέτα: πρόγραμμα - δείτε τα διαθέσιμα θέματα

bluefish 2.0

Το bluefish το έχω αναφέρει ξανά, στα δωρεάν προγράμματα κατασκευής ιστοσελίδων και σήμερα διαπίστωσα μέσω του update manager στο mandriva linux ότι υπάρχει διαθέσιμη νέα έκδοση, η 2.0.

Σχεδίαση ιστοσελίδων (web design)

Όπως είναι γνωστό (κι αν δεν είναι θα γίνει ευθύς αμέσως), η δημιουργία μιας ιστοσελίδας είναι σύνθεση δύο πραγμάτων, της σχεδίασης και του προγραμματισμού.

Παλιότερα ίσως δεν γίνονταν αυτός ο διαχωρισμός διότι κατά βάση μιλούσαμε για απλές στατικές ιστοσελίδες που δεν χρειάζονταν κάποιο προγραμματισμό.

Σήμερα, με τις σύγχρονες δυναμικές ιστοσελίδες, ο διαχωρισμός είναι διακριτός.

Google Chrome: ο νέος browser από την Google

Όπως ήταν αναμενόμενο, μετά τις συζητήσεις των τελευταίων ημερών στο internet, η Google παρουσίασε τον Google Chrome, τον νέο browser, για την περιήγηση στο internet.

Δωρεάν προγράμματα κατασκευής ιστοσελίδων

Για την κατασκευή ιστοσελίδων, δεν είναι απαραίτητη η χρήση κάποιου εξειδικευμένου προγράμματος. Ένας έμπειρος web developer μπορεί να φτιάξει μία ιστοσελίδα ακόμη και με έναν επεξεργαστή απλού κειμένου.

Τι είναι το RSS : Really Simple Syndication

Το RSS (Really Simple Syndication) είναι ένας εύκολος τρόπος να λαμβάνετε ενημέρωση για νέες προσθήκες περιεχομένου από διάφορες ιστοσελίδες απευθείας στον υπολογιστή σας.

WYSIWYG : What You See Is What You Get

Το WYSIWYG, φαίνεται σαν μια ασυνάρτητη λέξη εκ πρώτης όψεως. Προέρχεται από την αγγλική φράση What You See Is What You Get, δηλαδή στα ελληνικά: Αυτό που βλέπεις, αυτό παίρνεις.

Τι είναι τα CSS : Cascading Style Sheets

Τα CSS (Cascading Style Sheets), στην κατασκευή ιστοσελίδων, είναι ηλεκτρονικά έγγραφα με ένα σύνολο κανόνων για την μορφοποίηση μιας ιστοσελίδας.

Τι είναι το FTP : File Transfer Protocol

Το FTP (Πρωτόκολλο Μεταφοράς Αρχείων) είναι μία μέθοδος διαχείρισης αρχείων σε κάποιον απομακρυσμένο υπολογιστή.

Τι είναι η HTML : HyperText Markup Language

Η HTML είναι ένα σύνολο κανόνων για την διαμόρφωση της εμφάνισης και του περιεχομένου μιας ιστοσελίδας. Ουσιαστικά, δεν είναι γλώσσα προγραμματισμού, αλλά γλώσσα περιγραφής ιδιοτήτων των στοιχείων που αποτελούν μία ιστοσελίδα.

Τι είναι ο web browser : Περιηγητής ιστοσελίδων

Ο web browser (στα ελληνικά μεταφράζεται συνήθως ο περιηγητής ιστοσελίδων ή κάπως έτσι), είναι το πρόγραμμα/λογισμικό του υπολογιστή που αναλαμβάνει να παρουσιάσει τις ιστοσελίδες στον χρήστη του internet.

Υπηρεσίες ποίησης ιστοσελίδων...

ο Δημήτρης λέει...

Σε επίπεδο εμφάνισης, μια όμορφη ιστοσελίδα αρκεί να είναι αξιοπρεπής.

Σε επίπεδο κατασκευής, μια σωστή ιστοσελίδα ΔΕΝ αρκεί απλά να δουλεύει

Χρήσιμα εργαλεία

  • Dropbox (αποθηκεύστε αρχεία online)

Συχνές ερωτήσεις