λέξη κλειδί : Ετικέτα θεμάτων στην ιστοσελίδα - vdimitris.gr
vdimitris - ποιητής ιστοσελίδων

Ετικέτα: λέξη κλειδί - δείτε τα διαθέσιμα θέματα

(not provided) Μια άλλη διάσταση της μέτρησης

Το τελευταίο διάστημα διαβάσαμε για την encrypted search και για την εμφάνιση του περίφημου "(not provided)" στα στατιστικά του Google Analytics και ήδη πλέον έχουμε αρχίσει να το βλέπουμε να ανεβαίνει στις τοπ θέσεις της λίστας με τις λέξεις κλειδιά της εισερχόμενης κίνησης από οργανικά αποτελέσματα του Google.

Γράφτηκαν διάφορα X(*)τούτου, μουρμούρες/γκρινιά κυρίως, αλλά εγώ δεν θα σταθώ σε αυτά, θέλω να καταγράψω μια άλλη διάσταση...

Στην πρώτη θέση, μα... για ποια λέξη;

Στις συζητήσεις μου με ιδιοκτήτες ιστοσελίδων γύρω από τις μηχανές αναζήτησης και το SEO, αρκετά συχνά μου λένε... "εμείς ήδη βγαίνουμε στην πρώτη σελίδα" όμως προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω, δηλαδή, στην δική μου ερώτηση "για ποια λέξη κλειδί;" εκεί αρχίζει να διαφαίνεται μια παρανόηση του όλου πράγματος καθώς...

σε ορισμένους φαίνεται να είναι επίτευγμα το να βγαίνεις πρώτος όταν κάποιος ψάχνει το domain name σου ή π.χ. την επωνυμία σου

...όμως γενικά αυτό είναι το αυτονόητο και κάτι για το οποίο δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια, συνήθως χρειάζεται απλά να υπάρχεις :-)

Οι μηχανές αναζήτησης και η διαφήμιση

Ένα θέμα γύρω από το οποίο έχω την αίσθηση ότι υπάρχει σύγχυση, σε αρκετούς από αυτούς που ενδιαφέρονται για την παρουσία τους στις μηχανές αναζήτησης, είναι η διαφορά των κανονικών αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης, από τις διαφημίσεις που ίσως να εμφανίζει παράλληλα με τα αποτελέσματα.

Επιλέγοντας σωστά τις λέξεις κλειδιά στο SEO

Είδαμε σε προηγούμενα κείμενα (Προσδοκίες από το search engine optimization και Το κόστος του SEO) ότι από τα βασικότερα θέματα στο search engine optimization μιας ιστοσελίδας είναι το να καθοριστούν οι λέξεις κλειδιά στις οποίες θα στοχεύει το SEO.

Προσδοκίες από το search engine optimization

Οι προσδοκίες από το search engine optimization (SEO), μοιάζουν κατά πολύ με την γνωστή προσευχή... "προσδοκώ ανάσταση νεκρών και ζωή του μέλλοντος".

Το κόστος του SEO : Έχει συγκεκριμένη τιμή;

Ολοένα και περισσότεροι ιδιοκτήτες ιστοσελίδων μαθαίνοντας τι είναι το SEO και κατανοώντας την αναγκαιότητα του σε μία ιστοσελίδα, ψάχνουν όπως είναι φυσικό πόσο θα κοστίσει κάτι τέτοιο.

Συνήθως η αναζήτηση υπηρεσιών search engine optimization, γίνεται μετά την κατασκευή της ιστοσελίδας, γιατί έως τότε σε μεγάλο ποσοστό αγνοούν την διαφορά μιας ιστοσελίδας από μία επιτυχημένη ιστοσελίδα. Οπότε ψάχνουν μια τιμή για σκέτο SEO σε μία υπάρχουσα ιστοσελίδα.

SEO: Μία κακή πρακτική... το κρυφό κείμενο

Σε προηγούμενο κείμενο είχαμε δει τι είναι το SEO, με λίγα λόγια, και το είχαμε διαχωρίσει από κάποιες πρακτικές/τεχνικές οι οποίες πρέπει να αποφεύγονται αν μας ενδιαφέρει το σωστό search engine optimization και η μακροημέρευση της ιστοσελίδας στις μηχανές αναζήτησης.

Πως λειτουργούν οι μηχανές αναζήτησης

Οι μηχανές αναζήτησης είναι ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία του internet, πιθανότατα το πιο χρήσιμο. Καλούνται να ανακαλύψουν τις ιστοσελίδες του internet και να παρουσιάσουν σε μία αναζήτηση, ιστοσελίδες με σχετικό περιεχόμενο και πληροφορίες.

Υπηρεσίες ποίησης ιστοσελίδων...

ο Δημήτρης λέει...

Σε επίπεδο εμφάνισης, μια όμορφη ιστοσελίδα αρκεί να είναι αξιοπρεπής.

Σε επίπεδο κατασκευής, μια σωστή ιστοσελίδα ΔΕΝ αρκεί απλά να δουλεύει

Χρήσιμα εργαλεία

  • Dropbox (αποθηκεύστε αρχεία online)

Συχνές ερωτήσεις