Κατασκευή ιστοσελίδων δωρεάν! - vdimitris.gr
vdimitris - ποιητής ιστοσελίδων

Κατασκευή ιστοσελίδων... δωρεάν!

Ένα από τα πιο hot topics στον χώρο της κατασκευής ιστοσελίδων είναι η κατασκευή ιστοσελίδων... δωρεάν! Τι είναι όμως αυτό που ωθεί κάποιον να γράψει κάτι τέτοιο στην μηχανή αναζήτησης;

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις, αλλά δεν θα τις δούμε παρακάτω.

Ψάχνοντας για δωρεάν ιστοσελίδα, μπορεί κάποιος υποσυνείδητα να κάνει μια υπαρξιακή αναζήτηση, στον τρόπο εμπορικών συναλλαγών και διακίνησης προϊόντων και υπηρεσιών στην σύγχρονη κοινωνία.

Ουσιαστικά, δηλαδή, ξυπνά μέσα του η έμφυτη ανάγκη για απλοποίηση των διαδικασιών και αναζητά μία ιδεατή κοινωνία όπου τα πάντα υπάρχουν σε αφθονία και προσφέρονται δωρεάν.

Δεν αποκλείεται, ένας τέτοιος άνθρωπος να δέχτηκε επιρροές κατά την διάρκεια των παιδικών χρόνων από ανάλογες ιδεολογίες και κοινωνικές αντιλήψεις, με αποτέλεσμα (άσχετα τελικα τι ψηφίζει σήμερα) το υπερεγώ του να αναζητά την γαλήνη στην λανθάνουσα πραγματικότητα που θέλει το διορθωτικό της μέσω αυτορύθμισης.

Δωρεάν κατασκευή ιστοσελίδων... μύθος η πραγματικότητα;

Στην συγχρονη μυθολογία, φαίνεται ότι ιστορίες περνούν από στόμα σε στόμα και από copy σε paste, ή άλλες φορές εκπορεύονται από την εγκεφαλική λειτουργία, με αφορμή αληθοφανή φαινομενικά γεγονότα που τυγχάνουν της ανθρώπινης αντιλήψεως.

Οπότε με βάση τα παραπάνω γίνεται προφανές ότι η κατασκευή ιστοσελίδων θα μπορούσε να θεωρηθεί ως δωρεάν σε περιπτώσεις όπου π.χ. ένα open source CMS στήνεται στον server χωρίς χρέωση.

Όμως η αφετηρία της υποθετικής παράθεσης, χρήζει διερεύνησης των δεδομένων σε πιο λεπτομερές επίπεδο.

Δηλαδή, θα μπορούσε κάλλιστα κάποιος να ισχυριστεί πως αντικειμενικά, έστω και σε αυτήν την περίπτωση υπάρχουν χρεώσεις οι οποίες ίσως κακώς δεν λαμβάνονται υπόψη.

Τέτοια μπορεί να είναι π.χ. το κόστος σύνδεσης στο internet σε συνδυασμό με την κατανάλωση ρεύματος (προκειμένου να επιτευχθεί η αναζήτηση του τρόπου απόκτησης μιας δωρεάν ιστοσελίδας) ή το κόστος του καφέ, αν η εν λόγω αναζήτηση γίνει από internet cafe.

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αναφέρω επιπλέον παραδείγματα για τις "κρυφές χρεώσεις", αλλά θα αναφέρω μερικά ακόμη, όπως το παράδειγμα της τηλεφωνικής χρέωσης (ακόμη κι αν πρόκειται με προπληρωμένο δωρεάν χρόνο ομιλίας) για την τηλεφωνική επικοινωνία ή το κόστος της βενζίνης, taxi, θερμίδων για την πραγμάτωση μια επιτόπιας επικοινωνίας. Ακόμη και το χαρτζιλίκι στο ανίψι που "ξέρει από κομπιούτερ και κάνει ιστοσελίδες", μπορεί μάλλον να θεωρηθεί ως μια έμμεση χρέωση.

Ίσως οι αναφερόμενες χρεώσεις π.χ. λίγα ευρώ, να θεωρηθούν από κάποιους μικρές ή αμελητέες, όμως λαμβάνοντας υπόψη και το ROI ίσως θα μπορούσαν να διατεθούν για άλλο σκοπό, μιας και στην περίπτωση της κατασκευής ιστοσελίδων... ότι πληρώσεις μπορεί και να το παίρνεις μπορεί και να μην το παίρνεις.

Οπότε, πιο μπορεί να είναι το συμπέρασμα για το αν υπάρχει ή όχι, δωρεάν κατασκευή ιστοσελίδων; Η δημιουργία ενός λαϊκού δημοψηφίσματος μπορεί να μας δώσει την τελική απάντηση, γι' αυτό αφήστε κι εσείς ένα σχόλιο... δωρεάν!

Ημερομηνία : 12/09/2009 (04:16:46)
Ετικέτες : ,

Ίσως να σας ενδιαφέρουν και τα εξής θέματα...

Προσθήκη σχολιασμού | Σχόλια αναγνωστών RSS Feed προσθήκη στο Google

Σχόλιο από Μαρία στις 16/11/2009 (18:13:13)
Είναι σίγουρα δωρεάν το σχόλιο; Δεν πιστεύω να υπάρχει καμία κρυφή χρέωση.. :P

Πιστεύω οτι υπάρχει δωρεάν κατασκευή ιστοσελίδων. Πιστεύω όμως και οτι οι ιστοσελίδες που έχουν σχεδιαστεί και κατασκευάστεί δωρεάν φαίνεται οτι είναι δωρεάν.. :P (με εξαίρεση βέβαια τις ιστοσελίδες που κάνουμε για φίλους και συγγενείς :P)

Δυστυχώς πολλοί άνθρωποι εκμεταλλεύονται την άγνοια του κόσμου γύρω από το internet πλασάροντας τους ιστοσελίδες που μόνο κακό μπορούν να προκαλέσουν στην επιχείρησή τους.

Θέλω να πιστεύω ότι καθώς περνάει ο καιρός και οι Έλληνες μαθαίνουν περισσότερα για το internet, θα ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Πιστεύω και ελπίζω ;)
Σχόλιο από vdimitris στις 17/11/2009 (09:59:48)
ο καιρός περνά και χάνεται...

μου ήρθε ιδέα για επόμενο post.... με σκοπό την προσέγγιση της αυτογνωσίας :-)
Σχόλιο από GIORGOS στις 20/12/2009 (19:01:45)
gia sas entelos tixea ida tin istoselida sas epithimo kai ego na kano istoselida
Σχόλιο από nena στις 03/01/2010 (17:22:07)
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.. ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΜΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑ.. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΕΒΑΣΩ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.. ΑΠΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΩ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΤΑΣΤΕΣ ΜΟΥ.. ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ;;;;
Σχόλιο από vdimitris στις 03/01/2010 (18:16:18)
@nena

κι εγώ ιστοσελίδα έφτιαξα στην πτυχιακή μου :-)

αν θέλεις στείλε μου ένα email (info[παπάκι]vdimitris.gr) με περισσότερες λεπτομέρειες
Σχόλιο από teodoros στις 25/01/2010 (00:30:26)
ejoteriki 8ermomonosi epixrispata
diafimisi dorean
Σχόλιο από hig στις 27/01/2010 (01:02:01)
file iparxei ena programa free to web page maker ua se vohuhsei para poli
Σχόλιο από vdimitris στις 06/02/2010 (12:28:54)
@hig

αν εννοείς αυτό: http://www.webpage-maker.com/download.html
φαίνεται να είναι "15-day trial"

Προσθήκη σχολιασμού | Επιστροφή στην κορυφή της σελίδας


: Όνομα / Ψευδώνυμο

: E-mail (δεν δημοσιεύεται)

: Ιστοσελίδα (προαιρετικό)

Σχόλιο :
Υπηρεσίες ποίησης ιστοσελίδων...

ο Δημήτρης λέει...

Σε επίπεδο εμφάνισης, μια όμορφη ιστοσελίδα αρκεί να είναι αξιοπρεπής.

Σε επίπεδο κατασκευής, μια σωστή ιστοσελίδα ΔΕΝ αρκεί απλά να δουλεύει

Χρήσιμα εργαλεία

  • Dropbox (αποθηκεύστε αρχεία online)

Συχνές ερωτήσεις