Τι είναι το SEO : search engine optimization? - vdimitris.gr
vdimitris - ποιητής ιστοσελίδων

Τι είναι το SEO : search engine optimization?

Το SEO (search engine optimization), είναι μια διαδικασία βελτιστοποίησης μιας ιστοσελίδας προκειμένου οι μηχανές αναζήτησης να αντιληφθούν καλύτερα το περιεχόμενο της ιστοσελίδας και κατά συνέπεια να το αξιολογήσουν καλύτερα.

Είναι η σωστή μέθοδος με την οποία επιτυγχάνεται αυτό που οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι λένε πολύ απλά... "θέλω η ιστοσελίδα μου να είναι πρώτη στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης".

Στο σημείο αυτό πρέπει να γίνει ο απαραίτητος διαχωρισμός ανάμεσα στο SEO και τα διάφορα "κόλπα" που επιχειρούν απλά να ξεγελάσουν τις μηχανές αναζήτησης.

Το SEO είναι μια ολοκληρωμένη παρέμβαση βελτιστοποίησης μιας ιστοσελίδας, με σκοπό να βοηθήσει τις μηχανές αναζήτησης να κατατάξουν την ιστοσελίδα πιο σωστά στα αποτελέσματά τους, παρέχοντας αξιόπιστα και αξιοκρατικά αποτελέσματα.

Τα διάφορα "κόλπα" είναι απλά κάποιες ενέργειες που αποσκοπούν στο να ξεγελάσουν τις μηχανές αναζήτησης προκειμένου να την κατατάξουν βεβιασμένα σε μία θέση στα αποτελέσματά τους, υψηλότερη απ' ότι πραγματικά αξίζει.

Ίσως σκέφτεστε... "τι διαφορά έχει το ένα από το άλλο, αφού το αποτέλεσμα φαίνεται να είναι το ίδιο;" ή ότι "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα". Δεν είναι ακριβώς έτσι και για την ακρίβεια υπάρχει σαφής διαφορά.

Το SEO είναι μία θεμιτή διαδικασία, στην οποία οι μηχανές αναζήτησης παροτρύνουν να προβούν οι ιδιοκτήτες των ιστοσελίδων. Τα διάφορα λοιπά "κόλπα" είναι μία "αντικανονική πρακτική" για την οποία προειδοποιούν οι μηχανές αναζήτησης ότι δεν πρέπει να εφαρμόζεται.

Αν λοιπόν σας ενδιαφέρει η αξιόπιστη βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας για να φτάσετε στην κατά το δυνατόν υψηλότερη θέση στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, το σωστό SEO, είναι η μόνη επιλογή.


Ετικέτες : , , ,

Ίσως να σας ενδιαφέρουν και τα εξής θέματα...

Προσθήκη σχολιασμού | Σχόλια αναγνωστών RSS Feed προσθήκη στο Google

Σχόλιο από Τηλεμαχος στις 01/07/2011 (11:03:41)
Γεια σας θα ήθελε να σας ρωτήσω αν ξέρετε site που να προσφέρει δωρεάν διαφήμιση

Προσθήκη σχολιασμού | Επιστροφή στην κορυφή της σελίδας


: Όνομα / Ψευδώνυμο

: E-mail (δεν δημοσιεύεται)

: Ιστοσελίδα (προαιρετικό)

Σχόλιο :
Υπηρεσίες ποίησης ιστοσελίδων...

ο Δημήτρης λέει...

Σε επίπεδο εμφάνισης, μια όμορφη ιστοσελίδα αρκεί να είναι αξιοπρεπής.

Σε επίπεδο κατασκευής, μια σωστή ιστοσελίδα ΔΕΝ αρκεί απλά να δουλεύει

Χρήσιμα εργαλεία

  • Dropbox (αποθηκεύστε αρχεία online)

Συχνές ερωτήσεις