Η τιμή μιας ιστοσελίδας - vdimitris.gr
vdimitris - ποιητής ιστοσελίδων

Η τιμή μιας ιστοσελίδας

Το κόστος κατασκευής μιας ιστοσελίδας είναι ένα αρκετά σχετικό μέγεθος. Σε πολλές περιπτώσεις (ιδιαίτερα στις δυναμικές ιστοσελίδες) οι ιστοσελίδες διαφέρουν μεταξύ τους ως προς τις ανάγκες της κατασκευής τους, τον όγκο της εργασίας που απαιτούν και τον βαθμό δυσκολίας τους. Έτσι δεν μπορεί να διαμορφωθεί ένας τιμοκατάλογος που εκ των προτέρων να κοστολογεί κάθε περίπτωση ιστοσελίδας.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε, εφόσον σας ενδιαφέρει η απόκτηση μιας ιστοσελίδας, είναι να καταγράψετε τις ανάγκες σας, δημιουργώντας μία λίστα με τις προδιαγραφές της ιστοσελίδας που θέλετε να αποκτήσετε. Στην συνέχεια στέλνοντάς την σε διάφορες εταιρίες και επαγγελματίες του χώρου, να πάρετε προσφορές για το κόστος της κατασκευής της. Έτσι, μέσω αυτής της έρευνας αγοράς να αποφασίσετε τι κρίνετε ότι σας συμφέρει περισσότερο.

Ένα απλό υπόδειγμα προδιαγραφών (αρκετά ενδεικτικό για μια δυναμική εταιρική ιστοσελίδα) που μπορείτε να κάνετε, μπορεί να είναι κάπως έτσι:

Επιθυμώ η ιστοσελίδα μου να έχει τις παρακάτω λειτουργίες, δυνατότητες και χαρακτηριστικά:

  • Θα υπάρχει μία σελίδα με πληροφορίες για την Εταιρία μου
  • Θα υπάρχει μία σελίδα με πληροφορίες για τα Προϊόντα μου
  • Θα υπάρχει μία ενότητα παρουσίασης των προϊόντων μου, ταξινομημένα κατά είδος, στην οποία θα μπορώ να προσθέτω προϊόντα με φωτογραφία και περιγραφή.
  • Θα υπάρχει μία σελίδα με Στοιχεία επικοινωνίας και φόρμα επικοινωνίας με email
  • Θα υπάρχει μία ενότητα με τα Νέα της εταιρίας μου η οποία θα χωρίζεται στις ενότητες "Νέα" και "Δελτία Τύπου". Σε κάθε μία ενότητα από αυτές τις ενότητες θα μπορώ να προσθέτω όσα κείμενα θέλω.
  • Θα υπάρχει προστατευμένη με κωδικό ασφαλείας περιοχή και από εκεί θα μπορώ να αλλάζω το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μου.
  • Η ιστοσελίδα θα είναι συμβατή τουλάχιστον με τους εξής web browsers: Internet Explorer, Mozilla Firefox και Opera

Επιπρόσθετα επιθυμώ καταχώρηση domain name και ενεργοποίηση web hosting σε server

Παρακαλώ στείλτε μου την προσφορά σας για την υλοποίηση της παραπάνω ιστοσελίδας.

Σημεία που κατά την γνώμη μου αξίζει να προσέξετε σε ότι αφορά την τιμή της ιστοσελίδας, είναι τα εξής:

  • Μία πολύ φτηνή ιστοσελίδα, ίσως δεν είναι η καλύτερη επιλογή για μια επιτυχημένη ιστοσελίδα, και να ισχύει το "ότι πληρώσεις, παίρνεις"
  • Μία ακριβή ιστοσελίδα, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα είναι και μια επιτυχημένη ιστοσελίδα και μπορεί τελικά να μην αξίζει τα λεφτά της.

Για να το θέσω ίσως πιο κατανοητά, μια αποτυχημένη ιστοσελίδα, μπορείτε να την αγοράσετε είτε φτηνά, είτε με μεγάλο κόστος.

Ο στόχος σας στην έρευνα αγοράς, θα πρέπει να είναι η απόκτηση μιας επιτυχημένης ιστοσελίδας σε μία συμφέρουσα τιμή. Βέβαια, καταλαβαίνω ότι η επιλογή με βάση τα παραπάνω είναι δύσκολη, για κάποιον που δεν έχει (και δεν οφείλει να έχει) τις γνώσεις για να εκτιμήσει την ποιότητα κατασκευής μίας ιστοσελίδας.


Ετικέτες : , , , , ,

Ίσως να σας ενδιαφέρουν και τα εξής θέματα...

Προσθήκη σχολιασμού | Σχόλια αναγνωστών RSS Feed προσθήκη στο Google

Ασχολίαστο μέχρι στιγμής

Προσθήκη σχολιασμού | Επιστροφή στην κορυφή της σελίδας


: Όνομα / Ψευδώνυμο

: E-mail (δεν δημοσιεύεται)

: Ιστοσελίδα (προαιρετικό)

Σχόλιο :
Υπηρεσίες ποίησης ιστοσελίδων...

ο Δημήτρης λέει...

Σε επίπεδο εμφάνισης, μια όμορφη ιστοσελίδα αρκεί να είναι αξιοπρεπής.

Σε επίπεδο κατασκευής, μια σωστή ιστοσελίδα ΔΕΝ αρκεί απλά να δουλεύει

Χρήσιμα εργαλεία

  • Dropbox (αποθηκεύστε αρχεία online)

Συχνές ερωτήσεις