Κατασκευή ιστοσελίδων και θέματα για την διαχείρισή τους - vdimitris.gr
vdimitris - ποιητής ιστοσελίδων

Κατασκευή ιστοσελίδων και διαχείριση (θεματική ενότητα)

Θέματα για την κατασκευή ιστοσελίδων αλλά και την λειτουργία / διαχείριση μιας ιστοσελίδας. Στην ενότητα αυτή μπορείτε να βρείτε ποικιλία θεμάτων... από το πως θα χάσετε τον χρόνο σας αναζητώντας δωρεάν ιστοσελίδα ή ανούσια εφέ, έως την κατασκευή μιας σωστής ιστοσελίδας και σχετικά τεχνικά θέματα

Η διαφορά επισκεπτών και επισκέψεων στα στατιστικά

Ένα σημείο που καμιά φορά μπορεί να μπερδευτεί κανείς, κατά την μέτρηση της επισκεψιμότητας μιας ιστοσελίδας, είναι η διαφορά των επισκεπτών από τις επισκέψεις. Με μια γρήγορη ματιά μοιάζει να είναι το ίδιο πράγμα, αλλά υπάρχει διαφορά.

Ας δούμε μια απλή διαφοροποίηση στις έννοιες:

  • Όταν μιλάμε για επισκέπτες, μιλάμε για ανθρώπους
  • Όταν μιλάμε για επισκέψεις, μιλάμε για πράξεις επίσκεψης

Με λίγα λόγια, ένας επισκέπτης πολύ πιθανόν να επισκεφτεί μια ιστοσελίδα 2 ή 3 φορές. Στην περίπτωση αυτή λοιπόν μιλάμε για 1 επισκέπτη και 2 ή 3 επισκέψεις.

(not provided) Μια άλλη διάσταση της μέτρησης

Το τελευταίο διάστημα διαβάσαμε για την encrypted search και για την εμφάνιση του περίφημου "(not provided)" στα στατιστικά του Google Analytics και ήδη πλέον έχουμε αρχίσει να το βλέπουμε να ανεβαίνει στις τοπ θέσεις της λίστας με τις λέξεις κλειδιά της εισερχόμενης κίνησης από οργανικά αποτελέσματα του Google.

Γράφτηκαν διάφορα X(*)τούτου, μουρμούρες/γκρινιά κυρίως, αλλά εγώ δεν θα σταθώ σε αυτά, θέλω να καταγράψω μια άλλη διάσταση...

Μεταφορά ιστοσελίδας σε νέο server

Για μια ιστοσελίδα που ήδη βρίσκεται στο internet, ενίοτε (*) προκύπτει η ανάγκη να μεταφερθεί σε νέο server. Για να γίνει αυτή η μεταφορά της ιστοσελίδας, γενικά χρειάζεται να υπάρχει πρόσβαση:

Τι χρειάζεται για μία ιστοσελίδα;

Όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν μία ιστοσελίδα, έχουν την εύλογη απορία του "τι χρειάζεται;" για αυτό και κάπως έτσι ξεκινάμε και την συζήτηση για την κατασκευή της ιστοσελίδας τους. Αυτό που χρειάζεται λοιπόν, είναι τα εξής τρία:

  • το όνομα
  • η φιλοξενία
  • η κατασκευή

Κατασκευή flash banner

Το "flash" είναι κάτι που συνήθως όταν το ακούμε εμείς οι ενασχολούμενοι με το search engine optimization μας προκαλεί μία δυσάρεστη ανατριχίλα. Όταν δηλαδή ο ενδιαφερόμενος ζητάει εφετζίδικο π.χ. full flash site ή flash intro, συχνά πρέπει να καταβληθεί υπεράνθρωπη προσπάθεια για να μεταπεισθεί και να κοιτάξει την ουσία.

Βρίσκεστε στην σελίδα 1, από τις 10 διαθέσιμες σελίδες

Περιήγηση στις σελίδες: Επόμενη σελίδα

Υπηρεσίες ποίησης ιστοσελίδων...

ο Δημήτρης λέει...

Σε επίπεδο εμφάνισης, μια όμορφη ιστοσελίδα αρκεί να είναι αξιοπρεπής.

Σε επίπεδο κατασκευής, μια σωστή ιστοσελίδα ΔΕΝ αρκεί απλά να δουλεύει

Χρήσιμα εργαλεία

  • Dropbox (αποθηκεύστε αρχεία online)

Συχνές ερωτήσεις